Криминален маратон в Търговище

Migration Image

Труп на 76-годишна жена е открит в дома й в Търговище, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Трупът е намерен около 9.00 часа вчера в кв. Въбел . Извършен е оглед на местопроизшествието. Тялото е откарано в МБАЛ-Търговище за аутопсия. Извършват се процесуално-следствени действия за установяване на причините за смъртта й. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Окръжна прокуратура-Търговище.

Около 50 декара храсти са изгорели при пожар край Търговище, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Служителите на РС ПБЗН – Търговище са реагирали на получен в 12.25 часа сигнал за възникнал пожар в храсти в широколистна гора. Инцидентът е причинен от небрежност при боравене с открит огън. В резултат на пожара са унищожени 50 декара храсти. Предотвратено е разрастването на огъня към самата широколистна гора /500 декара/ и към 150 декара нива, засята със слънчоглед.

Вчера служителите от дежурните екипи на РС ПБЗН -Търговище и Попово са гасили и два пожара в сухи треви, предизвикани от небрежност при боравене с открит огън: на площ от 5100 кв. м в с. Алваново, община Търговище, и на площ от 20 хил. кв. м в с. Звезда, община Попово. Благодарение на намесата на пожарникарите са спасени намираща се в близост 200 декара нива, засята с царевица.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст