Преместването на КФН е решено единодушно

Migration Image

Решението за преместването на Комисията за финансов надзор в нова сграда е взета единодушно, съобщи пресцентърът на КФН. От регулатора опровергаха появилата се по-рано информация, че решението е взето еднолично от председателя на комисията Стоян Мавродиев без знанието на неговите заместници Борислав Богоев и Николай Попов. Двамата изпратиха писмо до медиите, в което твърдят, че няма никаква яснота дали избраната еднолично от Мавродиев сграда е подходяща за администрацията на комисията с оглед на функционалните й възможности. Според тях разходите от 300 хил. лева, предвидени за преместване, значително надвишават пазарните и необходимите. Зам.-шефовете на КФН са категорични, че на този етап не е наложително преместване и поради това считат, че всякакви разходи в тази посока са напълно необосновани.

За да разсее съмненията, днес КФН публикува на интернет страницата си протоколите за избор на нова сграда. От документите става ясно, че решението за преместването на сградата е обявено на 13 септември 2012-а и е взето окончателно на 31 януари тази година. Наред с това на заседанията на комисията е одобрен и договорът за наем на новата сграда. От протоколите е видно, че решението е подписано от всички членове на КФН.

Очевидно е, че писмото до медиите, адресирано от името на заместникndash;председателите Николай Попов – Надзор на инвестиционната дейност и Борислав Богоев – Застрахователен надзор, е несъстоятелно и клеветническо, и представлява груб опит за злоупотреба със служебно положение, с цел постигане на конюнктурни лични интереси и манипулиране на общественото мнение, се казва в съобщението на КФН.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст