Смущения на тока в столицата заради ремонти на ЧЕЗ

Migration Image

След като в началото на миналата седмица ЧЕЗ остави повече от 4 часа половин София без ток, днес ръководството на дружеството реши да замаже конфузната ситуация и представи пред журналисти плановете си за ремонт на мрежата. Те предвиждат реконструкция и разширение на подстанциите bdquo;Сердикаrdquo; и bdquo;Хиподрумаrdquo;, и изграждане на кабелна линия 110 киловолта. Разчетите оповести изпълнителният директор на bdquo;ЧЕЗ Разпределение Българияrdquo; АД Стефан Апостолов. Той обеща основната част от рехабилитацията да е готова преди зимата или не по-късно от 25 септември. В тази връзка се очакват смущения в подаването на ток в bdquo;Средецrdquo;, bdquo;Илинденrdquo;, bdquo;Възражданеrdquo;, bdquo;Витошаrdquo;, bdquo;Красна полянаrdquo; и bdquo;Триадицаrdquo;, предупреди Апостолов.

Какво ще стане ако заради тези електрически колебания започнат масово да горят телевизори, компютри и печки, шефът на ЕРП-то не спомена и дума. Той обеща, че дружеството ще направи всичко необходимо бързо да приключи с ремонтите, за да снижи евентуалните неудобство за столичани до минимум . Има готовност за привличане на допълнителни екипи, каза още Апостолов.

Той поясни, че рехабилитацията е повече от наложителна, тъй като остарялата система не може да поеме завишеното с пъти потребление през последните години в столицата. Целта на ЧЕЗ е първо да обезпечи електроподаването за най-важните държавни и обществени институции, като парламента, президентството, държавните ведомства и болниците.

Апостолов пресметна, че ЧЕЗ е вложило близо 21 млн. лева от началото на годината досега в мрежата на столицата, а до края на декември ще инвестира още 41 млн. лева.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст