ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Асад отрече за химическата атака

Migration Image

Твърденията на САЩ и други западни страни, че сме използвали химическо оръжие е посегателство над здравия разум и пренебрежение към мнението на собствените им народи. Това заяви президентът на Сирия Башар Асад в интервю пред руския ежедневник Известия. Той поясни, че в района на предполагаемата атака с бойни отровни вещства няма ясно очертана фронтова линия между правителствените сили и бунтовниците. Нима държавата може да използва химическо или друго оръжие за масово унищожение на място, където е концентрирана нейната армия? Това противоречи на елементарната логика, каза още Асад.

Такъв род обвинения са изключително политически, а причина за тях станаха поредицата победи на правителствените сили над терористите, каза още президентът на Сирия. Ако САЩ атакуват Сирия, ги очаква провал, както и във всички водени от тях войни, започвайки с Виетнам и до наши дни, закани се Башар Асад.

В същото време генералният секретар на ООН Бан Ки-мун заяви, че всеки час е от значение по повод започващото днес разследване на мястото на предполагаемото химическо нападение. Той призова за пълен и безпрепятствен достъп на екипа в района на атаката в покрайнините на столицата Дамаск.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст