ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Бизнесмен срещу Районния съд в София

Migration Image

Вместо да приюти Софийския районен съд, Военното НДК ще влезе във фокуса на внимание на магистратите от Апелативния съд. Причина за това е спор за авторски права, информира bTV. Създателят на проекта за преустройство на сградата обвини правосъдното министерство, че е нарушило авторските му права, обявявайки открита обществена поръчка.

Историята на Военното НДК е дълга. Министерството на отбраната (МО) се опита без успех да продаде сградата. След това тя беше прехвърлена на Министерството на правосъдието, което обяви поръчка за 9 млн. лв. за реконструкция на постройката.

В нея трябваше да се нанесе Софийският районен съд, чиито служители излязоха на стачка заради лошите условия, при които работят в сегашната си сграда.

Фирмата, която създаде проекта за преустройството, обаче тръгна на съдебна битка. Министерството на правосъдието трябва да заплати обезщетението за нарушаване на авторските права – има неточности и лъжи в тръжната документация, които занижават разходите, каза арх. Марин Бакалов, който е ръководител на проекта.

Същевременно от правосъдното ведомство твърдят, че обществената поръчка е проведена по абсолютно прозрачен начин.

nbsp;

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст