ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

На борсата бе като във всеки друг ден

Migration Image

В края на първия работен ден от новата седмица стана безпощадно ясно, че отмина още един също толкова безсмислен ден и на пода на БФБ-София. Индексите вървяха надолу с малко ndash; но от сърце, просто защото и търговията бе вяла и свита до край. SOFIX падна с 0.34% ; BG40 остана на място на ниво 154,60; BGREIT слезе нядолу с – 0.10%, а BGTR30 с – 0.43 на сто.

На Регулирания пазар на капиталовото тържище в сегмента bdquo;Премуимldquo; бяха реализирани сделки за 180608 лева, а на стандартния сегмент ndash; 175264 лв. Акции на АДСИЦ бяха изтъргувани за 239644 лв., което е значително повече от бизнеса с този инструмент миналата седмица.

В сегмента за компенсаторни инструменти имаше повече символични сделки ndash; само за 12458 лв., докато на пазара за структуририни инструменти се регистрира първата сделка поне от седмица насам ndash; 5724 лева. В замяна на това на сегмента за права имаше сделка за 45 лв. Едно време това се наричаше крос, независимо че цената на едно отделно право е изключително ниска и 45 лв вероятно представляват солидна сделка с тях поне за българските мащаби.

Нямаше сделки обаче сделки с държавни, общински или корпоративни облигации, с инструменти от колективните схеми и с хартия от приватизацията и първичното публично предлагане.

Това обаче е вероятно нормалното състояние на родния капиталов пазар, което отразява и реалното състояние на удушената от лицето Симеон Дянков българска икономика, в която бизнесът предпочита да обезкръвява своите фирми за да трупа пари на лични банкови депозити.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст