ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Мъжът на убитата Мелиса хванат в Германия

Migration Image

54-годишният Тодор Маринов, съпругът на Мелиса Тодорова, чийто труп преди седмица беше открит полуразложен във водите на р. Русенски Лом, е арестуван в Хамбург, съобщи вчера полицейски говорител в северния германски град.Маринов, който е заподозрян в убийството, е задържан по искане на български власти, които са издали европейска заповед за ареста му.

Той е арестуван от спецзвеното към германската полиция, защото е имало съмнения, че е въоръжен и опасен. Българинът е бил заловен в един от кварталите на Хамбург, където се е укривал.

Обвиненията към него са, че е наръгал многократно с нож съпругата си. Очаква се Тодор да бъде екстрадиран до дни в България, където да му бъде повдигнато официално обвинение. В момента той се намира в предварителен арест в Хамбург.

48-годишната Мелиса Тодорова бе обявена за издирване от полицията на 28 юли. Сигналът подал брат й, който е в Испания и многократно се опитвал да се свърже с нея. Тогава съпругът й бе викан за разпити като заподозрян, но не бе задържан. След това той заминал за Германия, като казал на свои познати, че там си е намерил работа.

Тялото на Мелиса бе открито на 8 август в каньона на река Русенски Лом между селата Иваново и Кошов. Трупът бе откаран за аутопсия, при която се установи, че смъртта е настъпила от удари с нож, а жената е престояла във водата близо 2 седмици. Криминалистите намерили тялото, след като издирили в София близък приятел на Тодоров. При разпитите той разкрил, че русенецът му споделил как убил жена си и хвърлил тялото в реката. Това е станало на 25 юли в жилището й в бл. 5 в квартал Дружба 3 .

До тази пролет Тодоров бил в затвора, където излежавал 3-годишна присъда за кражба. След връщането му скандалите с Мелиса станали ежедневие, твърдят съседите.

Съпрузите имат 13-годишна дъщеря, която през лятната ваканция била пратена при баба и дядо в разградско село.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст