ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ОББ подкрепя международния фестивал Сцена на кръстопът

Migration Image

Обединена българска банка (ОББ) е основен спонсор на международния фестивал Сцена на кръстопът, който ще се проведе между 10 и 23 септември в Пловдив. Подкрепата на това културно събитие е част от дългосрочната политика на банката в областта на изкуството и културата в България.

Тази година с гордост партнираме на Сцена на кръстопът ndash; едно от най-значимите културни явления в България, коментира Анка Костова, мениджър ПР и спонсорство по време на пресконференция по повод предстоящото откриване на фестивала.

Щастлива съм от факта, че фестивалът всяка година привлича все повече почитатели на културата и театралното изкуство. Това е сигурен знак, че усилията в подкрепа на изкуството не остават незабелязани, каза още Костова. Пресконференцията бе открита от проф. Стефан Данаилов ndash; основател и творчески директор на фестивала, и кмета на Община Пловдив Иван Тотев.

Тази година в програмата на Сцена на кръстопът са включени различни атрактивни представления, арт срещи, работилници на открито, изложби и спектакли. В рамките на фестивала посетителите ще имат възможността да бъдат сред първите, които ще видят премиерата на спектакъла Възвишение на режисьора Иван Добчев, както и Женско царство на Мариус Куркински, Почти представление на Явор Гърдев, Гарванът на Бина Харалампиева и много други постановки. Театралното събитие ще бъде закрито с постановката Хората от Оз с участието на Цветана Манева, Атанас Атанасов, Вежен Велчовски, Стефан Вълдобрев и Радена Вълканова.

Представления ще има всеки ден в Дома на културата Борис Христов (Бившия синдикален дом).

Фестивалът Сцена на кръстопът е учреден през 1997 г. в Пловдив по инициатива на видния български актьор Стефан Данаилов и със съдействието на Община Пловдив, Министерството на културата и Драматичен театър ndash; Пловдив. С времето се превръща в традиционен есенен фестивал в Пловдив и се утвърждава като едно от най-внушителните културни явления не само в страната, но и в Европа. В програмата му се включват от 20 до 25 театрални прояви и седем-осем съпътстващи събития ndash; кръгла маса, семинари, научни конференции, представяне на книги, творчески арт срещи, изложби с театрална тематика и други.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст