ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Според Миков няма среда за предсрочни избори

Migration Image

Под мощното освиркване на протестиращите председателят на парламента Михаил Миков заяви пред журналисти на влизане в Народното събрание, че в страната няма среда, която да налага предсрочни избори. Това са въпроси, които се решават от хората. Но не от тясно организирана група, която най-гласно озвучава исканията си, а от обществените нагласи, посочи Миков.

Той коментира и изказването на посланика на Великобритания, че няма чуваемост между управляващи и протестиращите, а проблемите, поставени от демонстрантите не се решават. В изказването има много неща, които той посочва като проблеми, но които днес парламентът решава. Смятам, че изказването е абсолютно нормално и отразява цялостната обстановка. Всеки може да го чете. При всички случаи парламентът и правителството правят усилия да се решават тези въпроси, които посланикът поставя. Голяма част от тях са решени всъщност и той може да намери отговора, включително в тази сесия, в промените в правилника, в засиления контрол, Законът за обществените поръчки, заяви председателят на Народното събрание.

Миков декларира, че ще има засилен парламентарен контрол и надзор върху регулаторите, защото това са били обществените очаквания

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст