Бъдещ консул скара депутатите

Антон Кутев

Шумни викове Оставка и разгорещени спорове за калинките във властта предизвика чисто процедурното решение на парламента да прекрати пълномощията на депутата от левицата Любомир Петков, за да го изпрати консул във Франкфурт. Освобождаването му се превърна в повод за лични нападки между управляващи и опозиция, които пак подхванаха темата за компетентността на държавната администрация.

Парламентът се използва като трамплин за други длъжности за хора, които не са се доказали като професионалисти – сподели притесненията на граждани от Плевен Цецка Цачева от ГЕРБ. – Обвиняват ни – отбеляза тя – че бившето управление насаждало калинки, а те са съвсем невинен вид на фона на това, което се случва с новите назначения.

Последва острата реакция на депутата от БСП Антон Кутев, който засегна професионалните качества на Цачева като председател на Народното събрание. Познавам Любомир Петков от доста време и тирадата, която изнесохте, не се отнася за него. Той е достоен човек, а позицията, която заемете, е недостойна. Мога да водя с вас културно-исторически спорове дали вашата личност е съпоставима с портретите на председателите на Народното събрание. Вие бяхте ужасно неподготвена за председател, когато заехте тази длъжност. Вие нямахте елементарна представа какво трябва да свършите там, развихри се Кутев, но получи освирквания от опозицията. Депутатите от ГЕРБ се възползваха от случая, за да поискат отново оставката на кабинета с бурни скандирания.

В крайна сметка със 167 гласа за, 9 против и 7 въздържал се парламентът освободи от длъжност Любомир Петков и още от следващата седмица той ще може да поеме новите си задължения като български консул във Франкфурт.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст