ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Театър от зори до полунощ на 14 септември

Migration Image

Първата Нощ на театрите в София ще е на 14 септември. Артинициативата стартира през 2008 г. първо в Хърватия, а през годината към нея се присъединяват още десетина европейски страни. Идеята е по едно и също време в европейските столици да се показва театрално изкуство в големи мащаби, но събрано в рамките на няколко часа. Освен България тази година за пръв път се включват Белгия и Чехия.

Вечерните пърформанси ще продължат поне до полунощ, а в по-ранните часове на деня ще се проведат представленията за деца.

В инициативата ще се включат Народният театър Иван Вазов, Младежкият Николай Бинев, Софийската опера и балет, театър София, МГТ Зад канала, Възраждане, Сфумато и университетската трупа @лма @лтер. Представления ще има и на сцените в Червената къща, Студио 5 и Vivacom Art Hall. На лятната сцена в Борисовата градина и в парка Заимов ще бъдат организирани специални ателиета, концерти и огнено шоу.

Вече са известни и постановките, които ще могат да се гледат на 14. За Народния това са Идиот 2012, Сирано дьо Бержерак и Търси се стар клоун. Младежкият театър е избрал Любовна песен, Сфумато – Медея, майка ми и Последна чашка, театър София – Мери Попинз и За какво е нощта?, Зад канала – Ритъм енд блус.

В операта киноманите ще гледат документален филм за Пръстенът на нибелунгите и откъс от Атила, поставен на хълма Царевец от Пламен Карталов. Цените на билетите са между 5 и 10 лева, като за много прояви – тези на открито, във Vivacom Art Hall, представленията на Алма алтер и други са безплатни за посетителите.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст