ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Започва ремонтът на виадуктите

Migration Image

От 10 септември започват строително-монтажните работи на виадукта при с. Церово от автомагистрала bdquo;Тракияldquo;. В посока от Пловдив към София движението ще се извършва в две ленти на движение, а в посока от София към Пловдив в една лента. Това съобщи Агенция bdquo;Пътна инфраструктураrdquo;.

През първите два дни от ремонта ще се правят геодезически замервания, за да се прецени поведението на конструкцията при промененото натоварване. Шофьорите могат да ползват алтернативен маршрут при ремонта на виадуктите при 61-вия и 67-мия километър от bdquo;Тракияldquo;. В посока София – Пловдив алтернативният маршрут е отклоняване от магистралата при пътен възел bdquo;Мировоldquo; – по главен път I-8 София ndash; Пловдив и се преминава през Момин проход, Костенец, Белово до гр. Септември. От гр. Септември отклоняване по път III-8402 Септември ndash; Виноградец, през с. Злокучене, с. Карабунар и с. Виноградец до пътен възел bdquo;Церовоldquo; и включване в bdquo;Тракияldquo;.

В посока Пловдив ndash; София алтернативният маршрут е: отклоняване при пътен възел bdquo;Церовоldquo; по път III-8402 Септември -Виноградец, през с. Виноградец, Злокучене до гр. Септември. При Септември се отбива по главен път I-8 София – Пловдив през Белово, Костенец, Момин проход до пътен възел bdquo;Мировоldquo; и включване в bdquo;Тракияldquo;.

Шофьорите ще бъдат отбивани по алтернативния маршрут при засилен трафик в участъка с ремонтираните виадукти.

В момента се извършва и ремонт на пътната настилка на виадукта при с. Елешница от магистрала bdquo;Хемусldquo;. До 11 октомври ще бъде затворено изцяло лявото платно (посока Варна – София) и движението се осъществява двупосочно по другото пътно платно на виадукта.

Поради очаквания по-голям трафик в периода 6-8 септември шофьорите е необходимо да спазват въведените ограничения и временни организации на движението, да карат внимателно и да спазват необходимата дистанция.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст