Целите и програмата на международната конференция Сигурността в Югоизточна Европа ще бъдат представени в столицата

Migration Image

Международна конференция Сигурността в Югоизточна Европа – В търсене на интелигентни решения ще бъде представена в София, съобщиха от пресцентъра на МВР. В 10.30 часа в Централен Военен Клуб – София ще се проведе пресконференция, на която ще бъде обсъдена целта и програмата на предстоящото XI-то издание на международната конференция.

В пресконференцията ще вземат участие главен комисар Николай Николов – директор на Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението – МВР, проф. Динко Динков – УНСС, катедра Международни отношения, председател на Българската асоциация за изследване на европейската общност и научен ръководител на конференцията и Румен Стоилов – Асоциация на полицейските началници.

Международната конференция се организира под патронажа на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Тя ще се проведе на 11 септември в Интер Експо център – София. Приветствие към участниците ще произнесе Президентът на Република България Росен Плевнeлиев. Програмата ще започне с обща пленарна сесия Сигурността в търсене на интелигентни решения . Конференцията ще продължи в три отделни секции: Вътрешна сигурност и обществен ред – новите заплахи в информационното общество като изпитание за националните системи за сигурност ; Регионална сигурност и отбрана – новата парадигма на концепцията за колективна сигурност в киберпространството и Индустриална и енергийна сигурност – интелигентни политики .

В рамките на проявата ще се проведе и делови семинар Интелигентни решения в индустриалната и енергийна сигурност .

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст