Пощенска банка с програма за студентско кредитиране

Migration Image

Пощенска банка се присъедини към програмата за кредитиране на студенти и докторанти с държавна финансова подкрепа, като подписа типов договор с министъра на образованието и науката. Това информират от кредитната институция. Моделът на субсидиране е базиран на Закона за кредитиране на студенти и докторанти. Студентският кредит, който се предлага от Пощенска банка е с фиксирана лихва от 7% за целия период на кредита, като от него могат да се възползват студенти и докторанти, обучаващи се на територията на България, в университети, акредитирани от Министерството на образованието и науката.

Ние вярваме, че истинският финансов партньор, на който клиентите могат да се доверят изцяло, трябва да предлага индивидуални решения, подходящи за всеки един етап от живота им. Затова с удоволствие се присъединяваме към студентската програма ndash; по този начин искаме да подкрепим младите хора, да ги стимулираме да учат това, което настина желаят, да остават в България, да не се притесняват за раждането на дете, докато са студенти ndash; да могат да сбъднат своето утре по най-добрия начин.Това коментира главният изпълнителен директор на Пощенска банка Петя Димитрова.

Кредитите по програмата ще се отпускат за плащане на семестриалните такси или за издръжка в случай на раждане или осиновяване на дете.

Кандидатстващите трябва да бъдат български граждани, граждани на друга страна членка на ЕС, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия или Швейцария, на възраст под 35 г., които се обучават в редовна форма на обучение, нямат придобита същата образователно-квалификационна или научна степен, не са прекъсвали обучението си или са били отстранени. Всички одобрени кредитополучатели са освободени от заплащане на такси, комисиони или други разходи, свързани с отпускането и управлението на кредита.

Ние имаме дългогодишни традиции за корпоративна социална отговорност, като голяма част от тях са фокусирани именно върху младото поколение. Удовлетворението е голямо, когато можем да приложим тази отговорна политика и в продуктите, които предлагаме, подчерта още Димитрова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст