Столичната община събрала 12 млн. лв. повече от данъци

Migration Image

С 12 милиона лева повече са приходите от местни данъци и такси в Столичната община събрани до 31 август в сравнение със същия период за миналата година. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти, след като участва в проверката на обединената система за база данни на 22-те данъчни администрации на София. Тя поясни, че с над 5 млн. лв. са приходите от местно придобиване на имоти. Според нея това е сигурен признак, че има съживяване при продажбите и сделките с имоти.

Фандъкова уточни, че от 1 септември всеки гражданин може да плати местни данъци за територията на цялата община в района, който му е най-удобен, тъй като базата данни е обединена. Всеки може да отиде в най-близката данъчна администрация и там да получи за секунди цялата информация и съответно да плати своите налози, каза още Фандъкова. Тя поясни, че данъците и таксите могат да бъдат платени и онлайн.

bdquo;Задача ни беше да облекчим максимално гражданите и с възможността за онлайн, плащане и особено с това обединяване, защото досега, ако имате имоти в два или три данъчни района, трябва да отидете в две или три различни администрации и да загубите време и париrdquo;, каза още кметът.

Общо 1 200 000 лева са постъпили през онлайн системата за плащане на данъци и такси. Това заяви от своя страна зам.-кметът по финансите Дончо Барбалов. Той уточни, че през постустройствата са платени почти 5 милиона лева.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст