Тренчев обвини министрите за липса на социален диалог

Migration Image

Социалният диалог на ниво министерства не върви. Подготвил съм пълна справка. Много от проблемите могат да се решат на по-ниско ниво. С тези думи лидерът на КТ Подкрепа Константин Тренчев се обърна към вицепремиера Зинаида Златанова по време на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество. Моля да се разпоредите и диалогът да тръгне на всички нива, тъй като в социалното и във финансовото министерства няма Тристранен съветrdquo;, заяви още Тренчев.

Той посочи, че диалогът в тристранката е регламентиран по закон, а обществените съвети са спонтанно възникнала форма за консултации към отделните министерство. Тази нови граждански стуркури обаче не спомага за социалния диалог, а по-скоро пречат. Ние обмисляме изобщо да не участваме в обществените съвети, ако щете там да събирате хората по спирките. Ние сме сериозни хора и апелирам колегите изобщо да не участват в тези говорилниrdquo;, заяви в типичния си емоционален стил д-р Тренчев.

Правителството не само, че е решено да има социален диалог, но е убедено, че няма друг начин, по който да се взимат решения, заяви от своя страна Златанова, която е и председател на Тристранния съвет. Явно колегите в министерствата при дългото отсъствие на социален диалог са загубили рефлекси, но това ще бъде решено, декларира Златанова. Тя обеща, че още утре по време на правителственото заседание ще призове министрите да възстановят социалния диалог.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров бе избран за заместник-председател на Националния съвет за тристранно сътрудничество на заседанието днес. Кандидатурата му е предложена след консултации между КТ Подкрепа и КНСБ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст