Сирия се присъедини към Конвенцията за забрана на химическите оръжия тази нощ

Migration Image

Сирия стана пълноправен член на Конвенцията за забрана на химическите оръжия тази нощ. Указът е бил подписан от президента Башар Асад и е бил предаден на генералния секретар на ООН Бан Ки-мун от името на сирийския външен министър Уалид Муалем.Споразумението задължава членовете си да унищожат напълно запасите си от химически оръжия. Сирия бе една от само седем страни, които не се бяха присъединили към Конвенцията.

Междувремененно дипломатическите совалки продължават. Очаква се днес в Женева към срещата между държавния секретар на Съединените щати Джон Кери и руския външен министър Сергей Лавров да се присъедини и пратеника на ООН и Арабската лига за Сирия Лахдар Брахими.

bdquo;Отчитайки развитието на събитията, генералният секретар изрази надежда, че текущите преговори в Женева ще доведат до скорошно споразумение, одобрено от международното общество, което ще окаже помощ в неговото изпълнениеrdquo;. Това се посочва в съобщение на ООН.

Конфликтът в Сирия ще бъде център на дискусиите между френския президент Франсоа Оланд с министрите на външните работи на Саудитска Арабия, Йордания и Обединените арабски емирства.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст