Млади фермери вече ще кандидатстват за европари

Migration Image

Приемът на проекти по мярка 112 за създаване на стопанства на млади фермери от Програмата за развитие на селските райони ще бъде отворена през тази година. Това съобщи министърът на земеделието и храните Димитър Греков, който направи отчет на 100-те дни от своето управление.

Решението за отварянето на мярката е взето вчера, а финансирането ще е изключително със средства на Министерството на земеделието и храните. Стана ясно още, че над 308 млн. евро ще бъдат изплатени по всички мерки на програмата за селските райони до края на годината, посочи още Греков. С решение на Министерския съвет от вчера 9 млн. лева ще бъдат отпуснати на Българската агенция по безопасност на храните. Само за малко над три месеца са извършени над 8 хил. проверки за нелегален внос на хранителни продукти.

Греков се похвали, че разходите на ведомството са паднали значително. Той припомни, че само за последните години при управлението на ГЕРБ за командировки са похарчени над 5 млн. лева. Оптимизирахме администрацията и променихме начина, по който служителите на земеделското министерство участват в изложения и форуми в страната и чужбина, каза още Греков. Той увери, че няма да прави кадрови промени във ведомството, тъй като там работели изключително подготвени кадри.

Димитър Греков изтъкна още, че от началото на своето управление кабинетът е намалил административната тежест върху земеделските производители, осигурил е средства за тютюнопроизводителите, направил е промени в Закона за горите и е подготвило въвеждането на нови видове държавни помощи.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст