Традиционната Вечер на добродетелите е посветена на децата с увреждания

Migration Image

Четвъртото издание на благотворителната инициатива Вечер на добродетелите ще се проведе на 10 октомври в Sofia Event Center, Paradise Center. То е организирано от фондация bdquo;За Нашите Децаldquo; и ще премине под патронажа на британския посланик Джонатан Алън.

Каузата на вечерта е да се наберат средства, с които да се намерят семейства за изоставени деца с увреждания, както и да се предоставят медицински и социални грижи на деца със специфични нужди. В България живеят над 1200 деца с увреждания, приковани в специализирани институции, а хиляди други биват отглеждани вкъщи. Това са деца с ментални и физически увреждания, които ежедневно се нуждаят от грижа и активна рехабилитация, но най-вече копнеят за обич и внимание, които в институциите рядко получават.

Фондация bdquo;За Нашите Децаldquo; очаква над 200 гости от културните и бизнес средите. Те ще имат възможност да усетят неповторимата атмосфера на събитието, за която ще допринесат десетки детски рисунки, които домакините от Sofia Event Center ще проектират по невиждан до сега начин. Тази година Вечер на добродетелите ще бъде различна и вдъхновяваща, тъй като съчетава традиционния търг на събитието с танцови изпълнения на лидери от бизнеса, които ще влязат в много нова и нетрадиционна роля в името на каузата на фондация bdquo;За Нашите Децаldquo;. Те ще са пример за това, че всеки от нас може да направи нещо значимо за българските деца – можем да предизвикаме себе си, да излезем от традиционната си роля, да дарим лично време и средства. Водещи на Вечер на добродетелите са журналистите Мира Добрева и Драго Симеонов, които от години подкрепят каузите на фондация bdquo;За Нашите Децаldquo;.

Благодарение на миналогодишните издания на събитието бяха набрани общо 146 000 лв., с които бе създадена Семейна къща за малки деца и десетки приемни деца намериха своите мама и татко.

Вечер на добродетелите пази своите традиции, една от които е да се провежда под патронажа на известна личност, която със своите ценности и вярвания застава зад каузата на събитието. През изминалите издания, патрони бяха Кристалина Георгиева през 2011 г., Йорданка Фандъкова и Николай Младенов през 2010 г. и Силва Зурлева през 2009 година. Тази година патрон на Вечер на добродетелите ще бъде британският посланик Джонатан Алън.

Фондация bdquo;За Нашите Децаldquo; е наследник на британската организация EveryChild, която започва дейност в България през 1992година. За изминалите 20 години организацията подкрепи 5500 деца, изгради е 18 центъра за семейна подкрепа, работи с 12 общини, които ни се довериха. През цялото това време организацията беше опора на много семейства, предоставяйки професионални социални услуги за най-уязвимите деца в страната ни. Със своите проекти в Пловдив и Хасково фондацията въведе превенцията на изоставянето, реинтеграцията и приемната грижа, както и модел на първия Малък групов дом в България. Само за изминалата 2012г. организацията е помогнала на 522 деца, предотвратила е изоставянето на 208 деца като 183 от тях са под 3 години. Общо 42 деца с увреждания не попаднаха в социални домове, а останаха при семействата си. За тези 522 малчугани отново има семейство и сега те получават сигурността и спокойствието, което всяко дете трябва да усеща, за да расте пълноценно.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст