ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Нов скандал с пътуване на депутати, ходили в Тайван без разрешение

Migration Image

Делегация от Народното събрание е пътувала до Тайван по времето, по което президентът Росен Плевнелиев бе на посещение в Китай.

Целта била развитие на бизнес отношенията, въпреки че България разглежда Тайван като част от Китай и не поддържа дипломатически отношения.

В делегацията са били Румен Йончев от "Коалиция за България", Венцислав Лаков от "Атака", Петя Раева от ДПС и Владимир Тошев от ГЕРБ.

Тайванските власти са платили посещението на наши депутатите в страната, стана ясно от обясненията на народните представители.

Те допълниха, че пътуването е било частно, а председателят на парламента Михаил Миков ги е предупредил да не ходят.

„По никакъв начин не сме изразили позиция на българската държава. Европейският съюз има споразумение с Тайван за безвизов режим и по силата на това споразумение пътувахме без визи. Личният ми телефон е тайвански, компютърът и таблетът ми са тайвански, така че Тайван присъства в България като производител", коментира депутатът от Атака Венцислав Лаков.

„Аз получих поканата от Тайван и поканих колеги, които мисля, че имат интереси към външната политика и към тази тема. Г-н Миков е против, но той не е директор на прогимназия, който спира, пуска, разрешава и забранява неофициалните контакти на народните представители. Той е изразил своето мнение като председател на НС. Тогава, когато Народното събрание не поема тези разходи – не мисля, че е уместно да ги поема, както ви казах това е една изградена практика от много години не само с България, а с почти всички държави в света", заяви депутатът от левицата Румен Йончев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст