ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Партията на Бареков представи символа си

Migration Image

Древната българска розета от Плиска е избрана за символ на партията "България без цензура", а цветовете на знамето са синьо и жълто, защото олицетворяват нейния центризъм и проевропейска ориентация. Това обясни пред медиите лидерът на организацията Николай Бареков. Искаме да акцентираме, че сме обединители на разединената българска нация, разтълкува той 7-те лъча на розетата, които символизират съвършенство и единство.

Учредителният конгрес на бъдещата ще се проведе тази събота – 25 януари, в Зала 1 на НДК. "България без цензура" е първата партия, която тръгва от низините. Нещо подобно беше около СДС в началото на прехода, но не и при останалите – нито НДСВ, нито ГЕРБ са тръгнали от там, каза Бареков.

"Имаме информация за провокации, които идват от БСП. Ако до вас достигат такива сигнали, моля да ми ги изпратите. Това, което поемаме като разход, е кетъринг на самия конгрес и превоз за тези, които не са успели да си поемат сами разходите. Всичко останало бих го приел като провокация, посочи лидерът на "България без цензура".

Уставът на новата партия ще бъде един от най-демократичните, проектът е направен така, че никой член няма да има право на повече от два поста в партията, похвалиха се от движението.

По отношение на членския внос е предвидено студенти, пенсионери и социално слаби да не плащат. Размерът на вноските за останалите членове ще се определи по-късно.

Това ще бъде първата партия, която се създава в центристкото пространство, и няма да бъде лидерска, акцентира Николай Бареков. Той уточни, че новата партия ще има петима зам.-председатели, част от които ще бъдат представени още в събота.

Петима чуждестранни гости се очакват на учредителния конгрес – Уесли Кларк, Валтер Швимер, Микулаш Дзуринда, Ийнарс Репше и Зоран Живкович. Изключителна чест, че имаме такава морална подкрепа от такава високопоставена фигура в световната администрация като тази на Уесли Кларк, каза Бареков. Валтер Швимер е дългогодишен народен представител в австрийския парламент, бил е генерален секретар в Съвета на Европа и неговото присъствие е нашето европейско признание, допълни Бареков. "Микулаш Дзуринда е политик на Словакия, който се появи след техния Бойко Борисов и успя да вдигне страната на крака", така Бареков представи другия си гост. Ийнарс Репше е политик, стигнал до най-висок рейтинг. Той се е радвал на 80% одобрение от народа на Латвия. Зоран Живкович е бивш мистър-председател на Сърбия. Това е човекът, който проведе операция "Сабя", благодарение, на която хора с криминално минало бяха вкарани в затвора, това му коства поста, защото мафията не прощава, каза Бареков.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст