ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Цветан Цветанов знаел за тефтерчето на цар Киро

Migration Image

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е знаел за откритото тефтерче на Цар Киро. Това стана ясно от думите на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, който отговори на въпрос в парламента, съобщи агенция “Фокус”.

Вчера Цветанов заяви, че е научил за тефтерчето тези дни от медиите. Помолен да коментира това Цветлин Йовчев заяви: “За разлика от него, аз винаги говоря с факти. Тези факти са документирани. За мен има значение дали това, което казвам, е истина или не. Конкретно него не бих се наел да го коментирам, неприятно ми е. Извинявайте много, но човек, който обвини журналисти, че работят за организираната престъпност, без да има основание за това, както се разбра в последствие; човек, който обвини съдиите и цялата съдебна система, че обслужва организираната престъпност, без да успее да мотивира това; човек, който набеди от трибуната на Народното събрание български лекари и ги обвини за убийци и се оказа, че няма основание за това; човек, който клевети безобразно страната си в чужбина, искате да го коментирам ли? Не бих го направил.

Все още се извършва проверка. Да, знаел е. Аз не знам защо и откъде в момента е дошло твърдението, че това тефтерче се свързва с Кирил Рашков. Към момента това не е установено. Никой не може да каже дали това е автентично или не. Малко са странни обстоятелствата на движението на, не знам как да го нарека, защото това не може да е документ, въпросният тефтер между институциите. Странен е начинът. Не всичко мога да споделя пред вас, защото част от тези неща, които са в хода на проверката, са класифицирана информация. Но, ако някой има съмнения, че това, което казвам, не отговаря на истината, може да повдигне въпроса например във Вътрешната комисия, ще излязат интересни неща”, каза още Йовчев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст