ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ралица Агайн стана зам.- председател на КФН

Migration Image

Депутатите попълниха с нови членове Комисията за финансов надзор (КФН), тъй като мандатът на двама от тях е изтекъл. Точката влезе като извънредна в дневния ред на НС.

За зам.-председател бе предложена и избрана Ралица Агайн, а за нов член на комисията – Владимир Савов. Номинациите бяха направени от парламентарната трибуна от председателя на КФН Стоян Мавродиев.

Червени депутати възразиха срещу нуждата точката да бъде вкарана извънредно на днешното пленарно заседание, без те да бъдат уведомени предварително.

Георги Кадиев обяви, че няма да подкрепи гласуванията, не защото има нещо против тези хора. По думите му, вчера на извънредното заседание на ПГ на КБ, свързано с кворума в пленарната зала, не била казана и дума за подобна извънредна точка.

Отчетът на КФН все още не е приет, факт е, че от три месеца са изтекли мандатите, но нищо не се е случило спешно и не виждам причина тази сутрин рано да вкарваме тази точка, обясни той.

Кадиев призова колегите си от левицата да помислят дали биха подкрепили гласуването на кандидатури, предложени по този начин.

Народните представители гласуваха и за двете кандидатури със 128 гласа "за", 9 "против" и 7 "въздържали се". След гласуването Агайн и Савов положиха клетва. Техният мандат в КФН е 6 години.

Налагат се по-високи изисквания в защитата на потребителите в застрахователната дейност и трябва да създадем такава среда, която да привлича инвестиции и в същото време да се защитят интересите на потребителите, заяви в краткото си представяне пред депутатите Ралица Агайн. Тя е бивш депутат от "Новото време" и има опит като зам.-председател на КФН в периода 2005-2009 г.

Практик съм в сферата на финансовите пазари и ще бъде предизвикателство за мен да приложа това, което съм научил в сферата на защитата на потребителите, на инвестициите и за подобряване на прозрачността във финансовата дейност, каза от своя страна Владимир Савов.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст