ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Станишев защити природен парк “Странджа”

Migration Image

Председателят на БСП Сергей Станишев приема като своя и партийна кауза защитата на българската природа в Странджа. Това заяви самият той в Стара Загора.

Изявлението на Станишев е по повод протестите на природозащитници, които се обявиха против градоустройствения план на Царево. "Ние ще изискаме от министерствата на регионалното развитие и на околната среда и водите, както и от всички институции, които имат отношение по общите устройствени планове тяхно становище по този конкретен проект за общ устройствен план", съобщи Станишев.

Трябва да се гарантират възможностите за развитие на черноморските общини, в това число и за туристическо развитие, но категорично трябва да бъде защитена българската природа и природен парк Странджа. Това е природно богатство, което не е за едно поколение, заяви Станишев и обеща, че ще се потърсят категорични санкции срещу унищожаването на българската природа.

Коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България" се обръща към парламента, правителството, главния прокурор и омбудсмана за бъдещето на Природен парк Странджа.

След шестгодишни съдебни спорове и обрати по делото срещу застрояването на Природен парк Странджа на 15 януари 2014 г. Върховният административен съд разреши строителството по крайбрежието на парка.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст