Борисов: БСП и ДПС се целуват, но се и карат

Migration Image

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че не очаква разпадане на коалицията между БСП и ДПС, въпреки скандалите от тази сутрин между тях.

Когато хората се целуват, има моменти, когато се карат, коментира още Борисов по повод скандалите между БСП и ДПС „за" и „против" майчиния език в предизборната кампания. Борисов определи изказването на депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов като провокация:

„Аз турски не разбирам, за съжаление, и не можах да разбера много какво говорят, но винаги сме имали много ясна политика по тази тема. Всеки човек, колкото повече езици знае, толкова по-добре, но да се говори в една предизборна кампания на български език" заяви Борисов.

По думите му вероятно в изказването на Лютви Местан е имало доза истина, „но в следващите изказвания видях опит за голяма провокация", уточни той.

„Вижда се, че БСП са се разсипали ката партия. Виждате как уплашено гледат. Нали го виждате господин Миков как слушаше какво му говорят пред него на трибуната и сега господин Стоилов се опитва да излезе от ситуацията, в която беше поставена БСП, но трудно това ще стане. Единственият изход са предсрочни избори, това е единственият изход за страната. Те са много здрава коалиция като интереси, така че не вярвам подобно нещо да ги разклати. Просто са ядосани в момента ДПС на социалистите. Нали знаете, че когато хората се целуват, има моменти и се ядосват един на друг", каза още Бойко Борисов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст