Местан: Няма да правим компромис с европейските ценности

Migration Image

Няма да правим компромис с цената на каквото и да е с европейските ценности и стандарти за правата и свободите на човека, каза на брифинг в парламента председателят на ДПС Лютви Местан. „Ще продължим нашите усилия рано или късно този въпрос да намери своето адекватно, съответно на Европейската конвенция за защита на правата на човека решение. Ще продължим битката си за правата и свободите на българските граждани, защото това е непосредствено свързано с българския национален интерес”, заяви Местан.

"ДПС предложи алтернативен текст на един откровено дискриминационен текст. Определяме текста, с който се забранява използването и на други езици в хода на предизборната кампания, като откровено противоречащ на статута на България като член на ЕС”, заяви Местан.

Лидерът на ДПС защити депутата от движението Хюсеин Хафъзов, който в пленарната зала декларира, че ще върви по пътя на Осман Калъч, Ахмет Давутоглу и Ахмед Доган. Според лидера на партията Лютви Местан не само няма място от разграничаване от думите му, но напротив.

По думите на Местан Хафъзов е пояснил, че говори за българския гражданин Ахмед Давутоглу от село Иглика, Шуменско. Третият в списъка – Нури Адалъ, е от село Островец, а къщата му е съседна на тази на лидера на ДПС.

"Знаете ли кой е този човек? Това е човекът, който лежа близо 24 години в затворите и концентрационните лагери на комунистическия режим. По продължителност на гниене в затворите той се нарежда непосредствено след Нелсън Мандела и е известен като "българския Нелсън Мандела", твърди Местан и пита срещу него ли е протестът на ГЕРБ.

"Не разбирам тази истерия. Единственото, което може да направи 42-рият български парламент, е да преосмисли това решение. Все още не е късно и до края на приемането на Изборния кодекс да поправи тази грешка", каза още Местан.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст