ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Виена отново е най-добрият град за живеене в света

Migration Image

Столицата на Австрия – Виена, запазва статута си на града с най-добро качество на живота, според тазгодишната класация на консултантската компания Mercer. След Виена се нареждат Цюрих и Оукланд, Нова Зеландия, докато четвъртото място е за Мюнхен, а челната петица се оформя от Ванкувър, който е и най-високо класираният град в Северна Америка. На шестата и седмата позиция се нареждат германските Франкфурт и Дюселдорф. От Mercer провеждат годишното си проучване с цел да улесняват работодателите в това как да определят заплащането на своите служители, които назначават в чужди държави.

"Европейските градове се радват цялостно на висок стандарт на живот, в сравнение с другите региони," споделя Слагин Паракатил от Mercer пред CNBC. "Здравеопазването, инфраструктурата и условията за отдих традиционно са с високо качество. Политическата стабилност и относително ниското ниво на престъпност дават възможност на чуждестранните служители да се чувстват в безопасност на повечето места." Лондон не попада в челната десетка през тази година заради слаби резултати по отношение на замърсяването на въздуха и задръстванията. Столицата на Англия е класирана едва на 38-о място.

Сингапур е най-високо класираният азиатски град, заемайки 25-а позиция, докато Дубай, който се нарежда на 73-о място, заема най-предна позиция от градовете в Близкия Изток и Африка.

Най-високо класираният американски град е Сан Франциско, на който е отредена 27-а позиция, докато Ню Йорк е класиран под номер 43. Фалиралият Детройт е най-ниско класираният американски град под номер 70.

Багдад за пореден път е на последното 223-о място в класацията, докато Банги в разкъсваната от гражданска война Централноафриканска република и столицата на Хаити Порт-о-Пренс се нареждат на предпоследните 222-о и 221-во място. В доклада на Mercer има информация за 460 града, докато класацията покрива само 223.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст