ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Забраниха строителството върху дюните в Несебър

Migration Image

Министърът на околната среда и водите Искра Михайлова издаде заповед за защитена зона "Ахелой-Равда-Несебър", с която се забранява строителство в имотите в защитената зона, в които са установени дюни.

Заповедта на екоминистерството се отнася и за "Сле груп".

Заповедта е издадена по чл. 19 от Закона за биологичното разнообразие за защитена зона "Ахелой-Равда-Несебър" за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна.

С нея се забранява жилищно, курортно и вилно строителство, включително изграждане на необходимата инфраструктура в имотите в защитената зона, в които са установени дюни. Заповедта се отнася и за имот № 51500.204.152, местност Кокала, землище гр. Несебър, за който има издадено разрешително за строеж на възложителя "СЛЕ ГРУП" ЕООД, информират от МОСВ.

Заповедта е издадена предвид опасността от увреждане или унищожаване на дюни природни местообитания, предмет на опазване в защитената зона. Тя се налага за срок от две години или до издаване на заповед на министъра на околната среда и водите за обявяването на защитена зона "Ахелой-Равда-Несебър".

Заповедта идва два дни след като Бургаският административен съд разреши строителството в зоната.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст