ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ДКЕВР иска правила за отнемане на лицензи

Migration Image

ДКЕВР ще направи предложения за законови промени, с които да се опише целият процес по отнемане на лицензите на енергийни дружества, коментира председателят на ДКЕВР Боян Боев. Ако се наложи отнемане на лиценз, в самото законодателство не е описан целият процес, каза Боев.

Затова регулаторът ще представи предложенията си за промени, с които тази мярка да бъде описана подробно в законодателството, включително следва ли да се смени собствеността и как ще се издаде лиценз на друг оператор.

“Електроразпределителните дружества оперират с енергийната система, не можем да си позволим да не минава ток по жицата дори за секунда, защото това касае националната енергийна сигурност на страната”, коментира шефът на ДКЕВР.

По думите му дали има основание за отнемане на лицензи на електроразпределителни дружества, ще стане ясно след приключване на одитите, извършвани от ДКЕВР, крайният срок за които е 30 април.

Според Боев ДКЕВР не може да се намесва в собствеността на електроразпределителните дружества, а само да регулира цените. Той коментира искания на “Атака” за национализация на ЕРП .

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст