ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Извадиха окупаторите от областната администрация в Донецк

Migration Image

Украинската милиция извади окупаторите от сградата на областната администрация в източния град Донецк, превзета вчера отново от привърженици на идеята за референдум за статута на областта, предаде ИТАР-ТАСС.

Задържани са близо 70 души, съобщи Микола Крюченко от градското управление на МВР. Ведомството потвърди и медийните съобщения, че е задържан "народният губернатор" Павло Губарев. В момента сградата е отцепена от милиция, централният вход е блокиран със специална техника, а помещенията и районът се разчистват.

Въпреки операцията около 100 демонстранти продължават да заемат сградата в знак на протест срещу новото правителство в Киев. Демонстрантите издигат искания и за присъединяване към Русия.

При сбиване между проруски активисти и защитници на идеята за териториална цялост на Украйна вчера пострадаха 7 души, информира областната администрация. Милицията образува наказателно дело за превземането на сградата й, прехвърлено впоследствие в Службата за сигурност на Украйна. Последната образува по случая още едно дело – "за посегателства върху териториалната цялост на Украйна".

Около 40 хиляди души се очаква да се включат в митинги днес в редица руски градове в подкрепа на живеещите в Украйна руснаци.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст