ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Томислав Дончев ще води евролистата на ГЕРБ

Migration Image

Томислав Дончев ще бъде водач на листата на ГЕРБ на предстоящите европейските избори.

Това съобщи лидерът на партията Бойко Борисов в Дъблин, където се провежда Конгресът на Европейската народна партия.

„Томислав Дончев е продукт на партията, доказан професионалист и с безупречна репутация. Познава в детайли функционирането на европейските институции и управлението на европейските средства", каза Борисов.

"Не можем най-добрите си кадри да ги изпратим всичките в Брюксел. Това е важно, но трябва да успеем да ги разпределим, така че да остане достатъчно силен екип и в България. Защото на ГЕРБ й предстои битка, парламентарна, не само в Европа, но и надяваме се при предсрочни избори, вътре в парламента", каза още той.

Томислав Дончев от своя страна заяви:

"Аз неведнъж съм казвал, че считам, че мога да бъде по-полезен в България, но когато тези избори са залогът за политическото бъдеще на България, големият бармометър, който ще определи какво ще се случва от тук нататък, аз нямам право да стоя настрани. В крайна сметка, това са избори не само за нова Европа, това са избори и за нова България".

Форумът в Дъблин ще номинира кандидат на десницата за председател на Европейската комисия. От ирландската столица стартира предизборната кампания на партията за евровота в края на май. Там ще бъде гласувана и програмата на ЕНП за периода 2014-2020 г

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст