ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

НИЕ стана част от НФСБ

Migration Image

Национален идеал единство (НИЕ) се присъедини към Националния фронт за спасение на България (НФСБ). Двете партии се обединиха с подписването на споразумение за сътрудничество в новия клуб на Патриотичния фронт.

"Днешното събитие е резултат на продължили една година консултации, съгласуване на платформите, опознаване и съвместни акции на партиите от обединението на Националния фронт за спасение на България", каза съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов. Той добави още, че събитието е естествено развитие на сближаването на двете политически сили и е стратегическа подготовка за предстоящите избори. По думите на Симеонов след втората половина на март месец ще излезе общата листа с кандидатите за изборите през май. Той увери, че в момента протичат процедурите по издигането на предложенията за евродепутати , които се провеждат съгласно уставите на всяка партия в съюза. "В листата за евродепутати ще намерят място достойните представители на партиите в обединението", добави още Симеонов.

"Днешното политическо споразумение мисля, че е прецедент в новата ни история, защото не се касае за подписване на формален акт за оповестяване на добри намерения на политически формации. Ние правим решителна стъпка към реално обединение на нашите организации", каза от своя страна председателят на НИЕ Борис Ячев . За осъществяването на цялостно сливане на партиите ще бъдат обединени местните им структури. За тази цел докато организациите по места не се пререгистрират като структури на НФСБ , НИЕ ще запази регистрацията си. По този начин пък лидерите на двете сили смятат, че ще създадат по-силна, мощна и с реално въздействие организация. Ячев добави още, че подписването на споразумението се разглежда като по-висока степен на доверие между страните.

 

Мая Иванова

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст