ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Първанов: Не съм изневерил на партията

Migration Image

Националният съвет на БСП няма правомощия да изключва и да обявява самоизключване, заяви в Перник лидерът на АБВ Георги Първанов, президент в периода 2002-2012 г.

Първанов каза още, че не е изневерил на партията.

Преди минути БСП записа в решение, че "констатира прекратяване на членството" на 10 нейни членове начело с президента в периода 2002-2012 г. Георги Първанов.

От Перник обаче Първанов беше категоричен: "Не сме избягали от служебните си задължения, хванали сме се за много сериозна работа", заяви той и добави, че АБВ има намерение да спечели сегашните и следващите избори.

По думите му АБВ не е изневерило на очакванията на хората, а това са направили "онези на Позитано".

Според Първанов с акта на изключване е "гарантиран интересът на кръжеца и на тези, поставили чадър над тях", предаде БТА.

Той добави, че държи на членството си в БСП заради обикновените социалисти, сред които е и общинската организация на БСП в Ковачевци, към която принадлежи.

Георги Първанов заяви, че е ръководил БСП пет години и за това време не се е обърнал срещу нито един член на партията и няма никой изключен. Той обвини "Позитано" в имитация на политика.

Нямаме намерения да се занимаваме с тях, ще работим по националните политики, каза лидерът на АБВ и добави, че движението ще води последователна социална политика, но няма да остане в лявото пространство, а ще подаде ръка и към други партии в името на националния интерес.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст