ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Путин и Обама пак говориха по телефона

Migration Image

САЩ смятат, че ситуацията в Украйна може да бъде нормализирана по дипломатически път, американският президент Барак Обама е уверил в това президента на Русия Владимир Путин в телефонен разговор, предаде ИТАР-ТАСС.

Разговорът се е състоял по инициатива на американската страна.

Президентът Обама е заявил, че има начин за нормализиране на ситуацията по дипломатически път, удовлетворявайки се интересите на Русия, Украйна и международната общност. Той е подчертал, че действията на Русия се явяват нарушаване на суверенитета и териториалната цялост на Украйна, което е заставило САЩ да предприемат в отговор някои стъпки в координация с партньорите от ЕС.

„Москва и Киев са длъжни да проведат директни преговори при посредничеството на международната общност. Освен това САЩ настояват руските войски да се върнат в своите бази”, подчерта Обама.

От своя страна руският президент Владимир Путин заяви, че в отношенията между Москва и Вашингтон не трябва да бъдат принасяни в жертва на разногласията по отделни, дори и силно значими проблеми, предаде ИТАР-ТАСС.

В телефонен разговор с президента на САЩ Барак Обама, Путин е акцентирал върху първостепенната важност на руско-американските отношения за обезпечаване на стабилността и сигурността в света.

„Сегашното украинско ръководство налага над Крим и източните и югоизточните региони на Украйна абсолютно незаконни решения”, е подчертал Путин пред Обама.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст