ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Динамична и напрегната е обстановката по границата

Migration Image

Динамична и напрегната е обстановката по границата, миграционния натиск не е намалял, напротив – увеличил се е. Благодарение на доброто взаимодействие на нашите служители, мерките, които са взети имаме сериозни резултати, каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров по БНТ.

“Миграционният натиск от 1 януари до 28 февруари тази година се изчислява на 1286 лица, от тях има 443, които са задържани от турските власти по наш сигнал и 581, които са върнати обратно, т. е. блокирани са от нашите колеги.Влезнали са 262 лица.

През 2013 година са влезли 467 лица, т.е. близо двойно повече при миграционен натиск от 628 лица. Това са резултатите. Те са в следствие на изключителна мотивация от моите колеги, изключително добра оперативна съвместимост и още веднъж ще им благодаря за това, което правят. Те наистина в момента се грижат за националната сигурност на Република България и за благоденствието на цялото българско общество” , допълни той.

На въпрос дали очаква засилен миграционен поток, Лазаров посочи: “Очаквам. Това, което виждам, което се случва в Близкия изток и сигналите, които се излъчват, очаквам да се засили. Със затоплянето на времето очаквам да се активизира”.

Попитан дали е притеснен, че още не е започнало изграждането на оградата по границата, Лазаров коментира: “Притесняваме това, че тези 700 служители, които ще бъдат освободени реално с изграждането на това съоръжение, все още не са между хората, за да подобрим резултатите от битовата престъпност. Това ме притеснява. Аз отговарям за служителите на МВР”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст