ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Избраха Ким Чен Ун за депутат със 100%

Migration Image

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е избран със 100 процента от гласовете на избирателите за депутат в парламента на Северна Корея на изборите, произведени вчера, предаде Франс прес.

Очаквано, абсолютно всички кандидати за депутати от единствената партия участваща във вота – Корейската трудова партия – също са избрани.

Избирането на Ким Чен Ун за депутат е израз на абсолютната подкрепа на севернокорейския народ и на дълбокото доверие, което хората питаят към него, коментира севернокорейската информационна агенция КЦТА.

Ким Чен Ун участва за първи път в парламентарни избори. Той беше кандидат от избирателна секция номер 111, също като баща си Ким Чен Ир. Вчера кадри показаха там военни да се редят на дълги опашки, за да гласуват.

Избирателен окръг 111 е известен като планината Пекту. Той е разположен близо до китайската граница. Планината е смятана за свещена от севернокорейците, защото според легендата там е роден Ким Ир Сен.

Парламентът на Северна Корея има петгодишен мандат и се събира два пъти в годината. Последната сесия на парламента беше през април 2013 г.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст