ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Шеф на мексикански наркокартел “умря за втори път”

Migration Image

Лидерът на един от водещите мексикански наркокартели – Морено Гонсалес, е бил убит тази седмица от мексикански правителствени войски. Проблемът е, че съобщението за смъртта на известния наркобарон се появява за втори път.

Както съобщава Associated Press, Морено Гонсалес е бил убит в престрелка с правителствените войски. Но досега се смяташе, че той е бил убит от мексиканската федерална полиция още в края на 2010 г., но тогава тялото му не бе намерено.

Мексиканските власти са следили лидера на местните наркоторговци от януари тази година. Войските са открили огън едва след като той се е опитал да се измъкне при операция с цел неговото задържане. Според местни криминалисти, личността на Морено Гонсалес е била установена чрез сравняване на отпечатъците от пръстите на убитите трафиканти с картите в полицейските архиви.

Морено е основател на наркокартела La Familia. В борбата с групировката се ангажира лично президентът на страната Фелипе Калдерон. Но докато президентът Калдерон разказва наляво и надясно за успешното отстраняване на най-опасния престъпник, от 2010 г. насам Морено и неговата банда още повече са укрепили своето положение, създавайки престъпна организация, която освен с наркотици е била заета и с разпространяването на религиозна литература и е имала дори свой собствен “морален кодекс”.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст