ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Натискали Танов да не съкращава нови служители

Migration Image

Само за един месец през 2009-а, в Агенция “Митници” – малко преди да заема поста, бяха назначени 180 души, каза пред журналисти в парламента бившият директор на Агенция “Митници” Ваньо Танов, който днес беше изслушан във Временната анкетна комисия за Мишо Бирата.

“Всяка фирма си е изпратила представител, който да защитава интересите й. Всички тези 180 бяха назначени без никакъв конкурс – по заместване. Една свободна бройка нямаше когато влязох в Агенция “Митници”, допълни Танов. По думите му, той е успял да изчисти до 90% от тези 180 знакови фигури.

Прокуратурата не е реагирала по никакъв начин, че има данни за престъпления, извършени от комисията по избор на служители. Единственият начин беше, за всеки, за който съм имал съмнение, да изпратя материали в прокуратурата, да се извърши една предварителна проверка, но прокуратурата не си направи труда на провери нито един от случаите, подчерта Танов. Той обясни, че някои от тези лица са били членове на синдикати и съответният профсъюз не е разрешавал уволняване на този служител, други пък са имали свидетелство от ТЕЛК.

На въпрос, оказван ли е върху него натиск за осъществяване на политически съкращения, Танов отговори така: “Разбира се, че е имало натиск. Кое в тази държава става толкова лесно и толкова спокойно? Истината е, че нямаше нито един назначен след 2009 без конкурс – имаше ясна и прозрачна процедура”.

Той допълни, че са идвали лица, които са препоръчвали определени хора да бъдат назначавани без конкурс, но той е отказвал тази услуга.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст