Стрелец остава в ареста за двойно убийство с незаконна пушка

Migration Image

Окръжният съд в Кюстендил наложи мярка за неотклонение “задържане под стража” за Кирил Колчаков, прострелял двама души с незаконна ловна пушка в село Дяково, Община Дупница.

Прокуратурата подчерта, че 67-годишният пенсионер е обвинен в две престъпления, по чл. 115 и чл.339 от Наказателния кодекс. Едното от тях е свързано с опит за умишлено умъртвяване на две лица, а другото – за  незаконно държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

Според държавното обвинение, веднага след стрелбата Колчаков е разглобил ловното оръжие и го е пуснал в дупката на външна тоалетна, разположена в двора на къщата, която обитава. Според твърдения на прокуратурата едно от простреляните лица е прието по спешност в хирургията на дупнишката болница, а по-късно е транспортирано за “Пирогов” с опасност за живота. За нараняванията на другото лице е изготвена медицинска експертиза. Защитата на задържания посочи, че не са на лице доказателства за по-тежкото обвинение, че Кирил Колчаков е съдействал на разследването, че е пенсионер и няма опасност да се укрие.

След тайно съвещание съдът прие искането на прокуратурата и постанови най-тежката мярка за неотклонение – “задържане под стража” . Мярката може да бъде обжалвана на по-горна инстанция.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст