ГЕРБ искат референдум на 25 май

Migration Image

Политическите партии отказаха да положат всички усилия, за да се проведе референдумът за изборните правила заедно с изборите за представители в Европейския парламент на 25 май, се казва в декларация на ПП ГЕРБ, разпространена до медиите.

„Според Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, вчера изтече крайният срок, в който можеше да се вземе решение за насрочване на референдум на 25 май”, пише още в декларацията на партията.

ПП ГЕРБ настоява референдумът за изборните правила да бъде проведен на 25 май 2014 г., заедно с европейските избори, за да бъдат спестени на данъкоплатците между 14 и 20 милиона лева за организирането и провеждането му на отделна дата. По този начин щеше бъде избегнат горчивият опит на БСП, които пръснаха 14 млн. лв. на данъкоплатците за референдум за „Белене“, който и до ден днешен не породи никакви фактически последствия. Убедени сме, че тези нови 14 млн. лева, които сега българските граждани ще бъдат принудени да платят, можеха да бъдат използвани за много по-полезни неща, защото волята на над половин милион български граждани беше референдумът да се проведе заедно с евроизборите на 25 май. Абсолютна политическа безотговорност е решението на управляващите от БСП, ДПС и Атака по време на финансова и икономическа криза, за пореден път да вкарват държавата в безсмислени харчове, единствено заради от политическия егоцентризъм на Мая Манолова и Сергей Станишев.

ПП ГЕРБ призовават непрекъснато политическите сили и институциите в Република България да се мобилизират и да изпълнят волята на българските граждани. За съжаление всички възможности за това бяха умишлено протакани и избягвани, заради личните капризи и политическия инат на Мая Манолова и Сергей Станишев.

„От този момент всички български граждани трябва да знаят, че Мая Манолова и Сергей Станишев веднъж вече струваха на българския данъкоплатец 14 милиона лева с референдума за „Белене“. Сега отново Манолова и Станишев ще струват нови 14 млн. лева на българските граждани, защото не пожелаха да надмогнат личното си его и тяснопартийните си интереси, за да се стигне до единственото разумно решение – референдумът да бъде проведен заедно с европейските избори. Пропускането на тази възможност е поредното доказателство за управленската немощ и произтичащия от нея правен хаос, в който се намира държавата, по подобие на хаоса, в който се намира Централната избирателна комисия, заради „експертността“ на Мая Манолова и Сергей Станишев”, се посочва още в декларацията на ГЕРБ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст