Има концентрация на отговорности, на правомощия – не

Migration Image

Има голяма концентрация на отговорности върху мен като силов вицепремиер, но правомощията на МВР с нищо не са се променили, съобщи министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев, на въпрос за твърденията, че в МВР се концентрират твърде много функции във връзка със сигурността и ще натежи ли МВР повече от Министерство на отбраната.

“Не можем да говорим за концентрация на правомощия, а концентрация на отговорност. Правомощията по никакъв начин не са увеличени. И то, концентрацията на отговорности е върху мен като силов вицепремиер, а не към Министерство на вътрешните работи. МВР няма нищо повече като правомощия, като функции, като възможности. Но, като отговорности, сме натоварени с доста неща, включително и някои, от които са в момента, поради възникналата кризисна ситуация.

Ще припомня и как колегите от “Пожарна безопасност и защита на населението”, със собствени сили и средства, разчистваха терените, монтираха фургони на местата, където настанихме след това бежанци, като това не им е пряко в задълженията”, каза Цветлин Йовчев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст