САЩ: Биткойните са собственост, не валута

Migration Image

Американското правителство ще разглежда биткойните като собственост от гледна точка на данъчната система и ще прилага правилата, които използва за ценните книжа и бартерните транзакции.

Това се посочва в изявление на Службата за вътрешните приходи на САЩ, цитирано от "Блумбърг", по отношение на набиращата скорост виртуална валута.

Позицията на Службата ще създаде сигурност за инвеститорите в биткойн, наред с определянето на данъчна отговорност, каквато не беше уточнена до момента.

Покупката на чаша кафе за 2 долара с биткойните, закупени за един долар ще донесе 1 долар капиталова печалба за пиещия кафе и 2 долара брутна печалба за кафенето.

Данъчната служба се изправи пред избора дали да третира биткойните като валута или собственост и избра второто.

Решението може да намали обема на транзакции, извършени с виртуалната валута, отбелязва Памир Геленбе, партньор в компания, инвестираща в технлогични фирми. "Предизвикателство е, когато трябва да мислиш за капиталови печалби, преди да си купиш чаша кафе”, казва той.

Изпълнителният директор на онлайн пазара "Биткойн Шоп" Чарлс Алън заявява, че би искал в бъдеще, с развитието на виртуалните валути, данъчната служба да преразгледа решението си.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст