Бареков искал структурите на БАСТА, като им предлагал пари и медии

Migration Image

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков предложил на Емил Димитров и БАСТА да се обединят, тъй като първият разполагал с пари и медии, а вторите имали структури. Срещата била на плажа в Слънчев бряг през лятото на 2013-а, като лично Христо Стоичков довел Бареков за разговора с Димитров. Това разказаха пред журналисти председателят на БАСТА Мирослав Найденов и Емил Димитров на пресконференция по повод напускането на трима от учредители на партията Павел Димитров, Иван Петров, Констадин Хаджигаев, които отидоха да работят за Бареков в "България без цензура".

"С лицето Бареков съм имал две лични срещи. Първата се проведе някъде средата на лятото, когато имахме идея да правим политически проект и той не бе обявил неговата идея. Срещите бяха по молба на Бареков", каза Димитров, който е от екипа на старейшините към БАСТА.

Бареков поискал от Димитров още, да говори със Стоичков, за да може футболистът да се съгласи и да участва в предаването "България без цензура", което обикаляше из страната.

"Предадох желанието на Бареков, а Стоичков ми каза "аз няма да ставам на маймуна, докато скачам по сцените" и с това контактите ми с него приключиха", обясни Димитров. "С оглед на белите ни коси ние, които създадохме БАСТА оставаме в нея и отказваме да се присъединяваме към "Бардак без цензура", коментира иронично Димитров.

Председателят на БАСТА Мирослав Найденов също се е срещал с Николай Бареков. "Имаше две срещи, на които аз съм присъствал, организирани от Павел Димитров. Първата среща бе след учредяването на "България без цензура". Идеята бе да създадем патриотичен съюз на БАСТА, ВМРО и "България без цензура". Втората среща се състоя месец след първата, отново по инициатива на Павел Димитров. Бареков закъсня за уречения час, а когато се появи предложи да разпуснем БАСТА и да се присъединим към "България без цензура", съобщи Найденов. Бившият земеделски министър допълни, че това предложение не му се е понравило и си е тръгнал, като са си пожелали взаимен успех с журналиста-политик Бареков.

Листата на БАСТА за европейските избори ще бъде водена лично от Мирослав Найденов, стана ясно още на пресконференцията. Последната позиция ще бъде за Емил Димитров, като партията ще се яви самостоятелно на изборите на 25 май, без да участва в коалиция.

Относно дали БАСТА работи за ГЕРБ, Мирослав Найденов допълни, че ако това беше така, партията нямаше да участва на евровота и щеше да заръча на симпатизантите си да гласуват по съвест. Предвид, че повечето симпатизанти на БАСТА са разочаровани гласоподаватели на ГЕРБ, то тогава най-вероятно те щяха да се върнат към партията на Бойко Борисов, коментира още Найденов.

 

 

 

 

Петър Петров

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст