Протестират присъдите за радикален ислям в Пазарджик

Migration Image

Ще протестирам пред Апелативен съд-Пловдив присъдата на Окръжен съд-Пазарджик по делото за разпространение на радикален ислям, съобщи днес пред медии прокурорът по делото Недялка Попова. Основният й мотив е, че са занижени глобите и наложените наказания лишаване от свобода.

“Ще поискам по-високи наказания в сравнение с тези, които е постановил съдът. За Ахмед Муса Ахмед, който е признат за виновен по три обвинения, ще поискам поне две години лишаване от свобода. Макар и да не са високи предвидените наказания – две от тях са до три, а едно от тях е за четири години, само една година за три обвинения, и то на осъждано лице, в моите очи наказанието е занижено, коментира Попова.

За Саид Муутлу и Абдулах Салих също ще поискам по-високи условни присъди, тъй като е събран достатъчно материал за тях. Освен това за останалите 10-те подсъдими ще поискам по-висок размер на глобите, защото тези, които те получиха са занижени. Размерът на глобите трябва да доближава максималния размер от 5 000 лева”, подчерта прокурор Попова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст