Rolls-Royce уволнила инженер заради разобличения

Migration Image

Британската високотехнологична компания Rolls-Royce е обвинена в съда за незаконно уволнение на старши инженер, които разкрил пред обществеността потенциално сериозни проблеми с произвежданите от корпорацията реактивни двигатели за самолети, съобщава либералният английски вестник The Guardian.

Според изданието, старши инженерът Хилми Кърт-Ели е подал жалба в съда срещу компанията като твърди, че е бил уволнен от работа заради разкриване на проблеми със сигурността в нейните реактивни двигатели за самолети.

Компания обаче упорито отрича наличието на каквито й да са проблеми с двигателите като подчертава, че е провела особено щателно разследване на претенциите на Кърт -Ели за наличие на грешка в системата за компютърно моделиране, използвана при проектиране на реактивни двигатели и не е намерила в нея никакви доказателства за подобен проблем.

Според фирмата истинският повод за уволнението на старши инженера от Roll -Royce са негови необосновани изявления, както и влошаване на отношенията му с колегите и с ръководството.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст