Съдът пусна от ареста бивш шеф на ”Напоителни системи”

Migration Image

Софийският районен съд пусна от ареста бившия шеф на “Напоителни системи” Георги Харизанов. Той обаче ще остане под стража до 4 април, за да се произнесе СГС.

Харизанов беше задържан по сигнал на анонимен свидетел, че се готви да напусне страната и заради обвинението, че е ощетил дружеството със стотици хилядилевове. Според съдия Стоян Мадин обаче, справката на ДАНС за намерението на Харизанов да се укрие от правосъдието в ЮАР, не е годно доказателство, предаде БНР. Не е ясно и защо свидетелят на разговора, в който той споделя това, е анонимен, тъй като нямало заплаха за живота му.

Въпреки че СРС промени мярката за неотклонение на Харизанов и го пусна от ареста, бившият шеф на “Напоителни системи” ще остане в килията поне до 4 април, когато последната дума ще има Софийският градски съд.

В началото на октомври м.г. прокуратурата повдигна обвинения на Георги Харизанов, бившия изпълнителен директор на фирмата Стайко Ганчев и на бившия член на борда на директорите Радослав Чеглайски за съзнателно сключване на неизгодна сделка с метални тръби, която е нанесла на дружеството щети за над 560 000 лв.

До задържането си Георги Харизанов беше с мярка за неотклонение “парична гаранция”, но в средата на декември м.г. Софийският градски съд го върна в ареста. Обвиняемият бе изведен с белезници от съдебната зала.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст