ВСС участва в среща на Регулаторните съдебни органи от Балканския регион

Migration Image

Председателят на комисия “Публична комуникация” на ВСС – Магдалена Лазарова, участва в среща на работната група на Регулаторните съдебни органи на Балканския регион, която се състоя от 19 до 20 март 2014 г. в гр. Будапеща, Унгария.

На срещата беше обсъден Проект на Харта на Балканската и Евро-Средиземноморска мрежа на съдебните съвети. Мрежата ще бъде приемник на Регулаторните съдебни органи на Балканския регион. Хартата предстои да бъде приета на Деветата конференция на Регулаторните съдебни органи на Балканския регион, която ще се проведе в периода 11-13 май 2014г., в гр. Букурещ, Румъния.

След създаването на Балканската и Евро-Средиземноморска мрежа на съдебните съвети, ежегодните срещи на членовете на мрежата ще протичат под формата на общи събрания. От името на Висшия съдебен съвет на България, г-жа Лазарова предложи следните две теми, които да бъдат обсъждани по време на Общото събрание през 2015 г., а именно: 1. Взаимодействие между Висшите съдебни съвети и медиите, неправителствения сектор и другите държавни институции; 2. Реформа на съдебните райони (брой магистрати и структура на съдебните органи).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст