ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Цветан Цветанов отново ще ръководи предизборния щаб на ГЕРБ

Migration Image

Националния предизборен щаб на ГЕРБ отново ще се ръководи от зам.-председателя на партията Цветан Цветанов, стана ясно на пресконференция, на която бе представен щабът за евроизборите.

Негови заместници ще са Румяна Бъчварова, член на Изпълнителната комисия, и Цветомир Паунов, областен координатор в София. В щаба влиза и Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет.

Народните представители Димитър Главчев и Александър Ненков ще отговарят за въпросите от организационно естество, а с юридическите въпроси са натоварени депутатите Красимир Ципов, Димитър Лазаров и Данаил Кирилов.

От ГЕРБ обещаха позитивна кампания без манипулации и сензации в деня за размисъл и призоваха политическите си опоненти за силен дебат по европейски теми.

Амбицията на бившите управляващи е и този път да се регистрират първи в ЦИК и заради това вече от десет дни младите активисти на ГЕРБ си пазят ред пред комисията. Освен това те ще се борят и за повече евродепутати от петимата, които имат сега.

„С повече евродепутати за ГЕРБ ще помогнем за мнозинството, което ще има ЕНП ”, заяви Цветан Цветанов.

Той увери, че цялата кампания ще бъде финансирана единствено с пари от държавната субсидия на партията и ГЕРБ няма да взима каквито и да било дарения.

„Заради това се дават тези партийни субсидии, ние не искаме да правим тези помпозни билбордове, защото това струва пари, а искаме да сме прагматични и да сме в диалог с хората. Това ще е кампания лице в лице”, обобщи Цветанов.

Слоганът на кампанията този път ще е „България няма време за губене”. „Това е нашето послание, България няма време за губене по европейския си път”, коментира Елен Герджиков.

„Често се оплакваме от липсата на пари, разум или морал, а това, което не ни стига е времето, защото докато някой спи или се опитва да приспи друг, времето лети, сметките се трупат, а децата продължават да растат”, обясни водачът на листата Томислав Дончев.

Според него Европа не е само общ пазар и европейски институции, а ценности, стандарти принципи и самочувствие.

Европа е част от решението, а не проблемът, няма индивидуален път към растеж, Европа е нови институции, модерно земеделие и високи стандарти в образованието. Време е да спрем да възприемаме Европа само като донор, лекар или строг учител, пред когото ни е страх да отидем, Европа е нашето семейство, заяви Дончев.

Той смята, че сега изборът е между работа и помощи, харчене и растеж.

"Тези избори са залог дали ще превърнем технологията на промяната в национално утвърден стандарт, дали обществото е приспано или има силата да формира алтернатива.Обратното броене започна и изборът е само един", обобщи Томислав Дончев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст