ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Филип Златанов поиска процес по съкратената процедура

Migration Image

Делото срещу бившия шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) Филип Златанов започна и ще приключи без разпит на нито един свидетел или вещо лице.

Днес защитата поиска делото да се гледа по съкратената процедура по чл. 371, т.1 от НПК, като признава разпитите на всички свидетели и вещи лица в досъдебната фаза на процеса. В хода на разследването бяха разпитани 32 свидетели, изготвени са били 5 компютърно-технически и една съдебно-почеркова експертиза.

СГС одобри молбата за съкратено съдебно следствие, свидетелите бяха освободени. Подсъдимият Златанов не се призна за виновен, но отказа да дава обяснения. Вероятно утре ще бъдат и пледоариите по делото, тъй като наблюдаващият прокурор Снежана Копчева и защитата на Златанов не са подготвени да пледират още днес.

Бившият шеф на КПУКИ е обвинен в престъпление по служба (чл. 282 от НК). Според прокуратурата в периода от 21 септември 2012 г. до 9 юли 2013 г. Златанов, като шеф на КПУКИ, не е изпълнил и е нарушил служебните си задължения с цел да набави облага за едни лица, а на други да причини вреди.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст