ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Луфтханза” губи милиарди заради стачка

Migration Image

Германският авиопревозвач Lufthansa обяви, че отменя 3800 полета от сряда до петък. Причината е една от най-мащабните стачки на пилотите в историята на компанията. Засегнати ще бъдат 425 хиляди пътници, а авиопревозвачът ще загуби милиарди.

Синдикатът на пилотите Cockpit, който твърди, че има 9000 членове във всички компании, призова пилотите на Lufthansa да спрат работа в 00:00 часа централноевропейско време в сряда до 23:59 в петък, за да окажат натиск върху ръководството на компанията в преговорите за заплатите и за подобряване на условията при приключване на кариерата им.

За да се справи с последиците от стачката и да обслужи по-добре клиентите си, компанията ще ангажира по-голям наземен персонал във Франкфурт и в Мюнхен. Служителите в него обаче също протестираха преди няколко дни. Пилотите ще стачкуват заради спор за ранното си пенсиониране. Служителите не отстъпват от позициите си.

„Трябва да има еднакви правила за всички пилоти“, заяви Илона Ритер от синдиката.

Lufthansa настоява средната възраст за пенсиониране на пилотите от 2016 г. да бъде вдигната до 61 години. Компанията се опитва да съкрати разходите на фона на засилената конкуренция от европейските нискобюджетни компании и агресивно разширяващите дейността си държавни компании от Залива.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст